Prima pagină > Media > „Viitorul” tarii

„Viitorul” tarii

 

Examenul de Bacalaureat pe care eu l-am dat in acelasi an cu absolvirea liceului era cu totul diferit. Pe-atunci se dadea proba orala la Limba si literatura romana, proba orala la Limba straina studiata incepand din clasa a II-a, proba scrisa la Limba si literatura romana, proba scrisa la matematica, proba scrisa la specialitatea de profil si proba la alegere. In cazul in care se lua nota 5 la una din  probele orale candidatul era respins din start si relua toate examenele in a doua sesiune. La fel daca media toatala a probelor era mai mica de 6 din nou candidatul era respins. sa nu mai punem la socoteala ca toate probele se dadeau in 10 zile lucratoare. Acum insa, se pare ca sistemul de invatamant este pe atat de imprastiat ca si probele orale, care nu au nicio legatura cu media, precum si listele de afisare ale rezultatelor. Am incercat sa inteleg ceva din ele de curiozitate. Pentru mine arata ca un careu de Sudoku. Si pentru elevi au fost un chin acele probe orale pentru ca asa cum a spus un vecin de-al meu care a absolvit acum „3 probe s-au transformat in 5 la afisarea rezultatelor. Nu stiu cum s-a intamplat asta.” In concluzie nu pot spune decat ca se vede destul de clar de cine suntem condusi. Manipularea tineretului a atins cote inimaginabile. Ma uit in jur sau vorbesc cu altii si nu stiu raspunsuri la intrebari cat se poate de simple. Mai rau e ca si parintii, care au trait totusi alte vremuri si au mai multa minte, nu fac nimic in privinta asta.

Reclame
  1. iulie 6, 2011 la 9:30 am

    Din cate stiu anul asta nu s-a putut copia ca in alti ani si profesorii nu au luat atata spaga. Si in plus, nu au mai existat variantele deja rezolvate care sa circule prin clase. Daca ar fi fost in fiecare an asa, eram deja obisnuiti cu rezultate de genul celor de anul asta, zic eu. Oricum, dezinteresul profesorilor, parintilor si elevilor se vede din an in an mai bine. Ca sa nu mai spunem de „scumpii” nostri conducatori care schimba sistemul de invatamant dupa cum bate vantul. Motive sunt multe.

  2. iulie 6, 2011 la 9:33 am

    Poate tot dezastrul asta o sa fie un semnal de alarma pt profesori si elevi. Si poate pt cei care ne conduc. E un mare dezastru, din poate punctele de vedere, in tara asta. Poate se trezesc. Poate ne trezim. Asta daca mai e ceva de facut ca sa mergem spre mai bine, daca nu suntem un caz pierdut.

  3. iulie 6, 2011 la 11:56 am

    Foarte adevarat!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: